20:24
Поради щодо будівництва дерев'яного будинку: що вибрати колоду чи брус

У житті кожного чоловіка настає той момент, коли він хоче побудувати власний будинок або хоча б дачу. І тут відразу ж виникає питання, який матеріал вибрати для майбутнього будинку? Перед тим як починати будівництво і зупинити свій вибір на тому чи іншому матеріалі потрібно визначитися, як ви будете використовувати свою майбутню будівлю? Це може бути будинок, де ви будете жити постійно або тільки в сезон. Точно відповівши на це питання, ви зможете зробити правильний вибір, з якого матеріалу у вас будуть перекриття і стіни.

Останнім часом великою популярністю користується дерево при будівництві будинків. Це вибір обґрунтований, оскільки дерево вважається найчистішим і натуральним матеріалом, адже навіть в давнину наші предки будували будинки з дерева.

В даний час у Фінляндії розробили нову технологію будівництва дерев'яних будинків, яка стала, популярною в усьому світі, знайти всю інформацію про такий вид будівництва можна в Інтернеті. Існують будинки побудовані з рубленого дерева, оциліндрованих колод, пиляного, каркасного або клеєного бруса. Завдяки новим вдосконаленим технологіям термін служби дерев'яних будинків значно збільшився. Тепер до таких будинків можна без проблем підвести каналізацію, опалення та воду.

Оздоблення дерев'яного будинку всередині також не складе великих проблем, головним фактом в дерев'яному будинку є його здатність утримувати тепло і приємний мікроклімат. Що ж стосується ціни, то дерев'яні споруди коштують набагато менше, ніж приміром з цегли або блоків. Якщо ви вже для себе вирішили, що будете будувати будинок саме з дерева, тоді визначитеся з варіантом будівництва.

Якщо ви будете будувати дачний будиночок, де будете проживати тільки в сезон, тоді вам для будівництва підійде каркасна конструкція з оциліндрованих колод або клеєного бруса. Також можна застосувати і профільний брус, цю конструкцію взагалі можна побудувати за три місяці. Ця споруда легка і не вимагає від вас заливання фундаменту. Обробку можна починати відразу після будівництва, а процес заселення можливий після облаштування будинку.

Будинок з дерева, в якому ви збираєтеся жити постійно повинен бути зведений з бруса з природною вологою, для утеплення стін використовуйте сайдинг, він не потребуватиме від вас додаткового догляду досить довгий термін.

Можна для більшого затишку обкласти будинок зовні цеглою або обробити дошкою. Взимку в такому будинку буде тепло і затишно, так як всі перекриття в ньому дерев'яні, а ось влітку, навпаки, - в такому будинку буде прохолодно. Але ось в такі будинки відразу після будівництва не можна селитися, так як вони дають усадку, тому внутрішню обробку необхідно починати після усадки, на це може піти цілий рік.

Жити в дерев'яному будинку дуже корисно для людини, він допоможе ставати ближче до природи. І при цьому зберігає всі зручності цивілізованого суспільства, а ось люди, що проживають в квартирі, цього позбавлені.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1919 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]