01:26
Поширені міфи про натяжні стелі

Натяжне полотно - це саме нове слово в технологічних розробках щодо декоративних обробок основної стельової поверхні. Закордонна новинка за короткий проміжок часу завоювала величезну популярність серед вітчизняних замовників. Але через дефіцит достатньої кількості інформації, яка була б викладена в простій і зрозумілій для будь-якої людини формі щодо натяжних стель виникають чутки і хибні думки. У цій статті ми хотіли б розставити всі крапки над "І". Отже, про все по порядку.

П'ятірка найпоширеніших міфів про натяжні стелі

Натяжна стеля токсична

Дане переконання має право на життя, оскільки є частково вірним. На просторах нашої неосяжної батьківщини з'являється все більше і більше фірм-одноденок, які реалізують продукцію жахливої якості, яка з більшою часткою ймовірності може виявитися токсичною. Для того, щоб не попастися на вудку таких горе підприємців, потрібно знати кілька правил.

По-перше, перед покупкою натяжного виробу потрібно як слід вивчити репутацію тієї або іншої компанії. По-друге, Ви повинні знати, що вся оригінальна продукція повинна бути сертифікованою. У разі відсутності у компанії документів, які можуть підтвердити нетоксичність виробу, відмовляйтеся від співпраці.

Натяжна стеля - це дорого

Це твердження знову тільки місцями правдиво. Справа в тому, що натяжні вироби відрізняються великою багатогранністю в питанні цінової політики. Наприклад, матове або сатинове полотно обійдеться дешевше, ніж гіпсокартонна конструкція. А ось за натяжну стелю з фотодруком або багаторівневу конструкцію замовнику доведеться заплатити приблизно в десять разів більше.

Покриття з плівки ПВХ "не дихає"

Знову тільки частково правдивий висновок. Більш консервативні вітчизняні споживачі, які звикли до побілки або обклеювання шпалерами, з побоюванням дивляться на полівінілхлорид, з якого і виробляється плівка для натяжних полотен. Вони вважають, що цей матеріал створить якусь подобу вакууму в закритій кімнаті. Якщо говорити правду, то натяжна стеля з полівінілхлоридної плівки дійсно не пропускає повітря, але точно так само її не пропускає і бетонна плита, гіпсокартон, дерево або цегла. Але натяжне полотно має величезну перевагу над іншими видами стельової обробки - воно перешкоджає утворенню цвілі і грибка на своїй поверхні.

На натяжній стелі дуже помітні шви

По правді сказати, це безпосередньо залежить від двох факторів:

  • фактури полотна;
  • грамотності розміщення освітлювальних елементів.

Наприклад, на матовій стелі шов нагадує тонку нитку, а от замшевий виріб відрізняється своєю масивністю і це, безумовно, позначається на помітності шва. Але, якщо в приміщенні правильно розмістити систему освітлення, то про шви на поверхні натяжної конструкції взагалі можна забути.

Натяжна стеля швидко втратить свою форму

Це, знову ж таки, можливо, якщо Ви звернетеся до непрофесіоналів, які або зроблять неправильну установку, або нададуть підроблену контрафактну продукцію. У перевірених організаціях на натяжні стелі дається гарантія терміном не менше 12-ти років. А при дотриманні правил експлуатації, виріб зможе прослужити вірою і правдою протягом 50 років.

Висновок простий, всі ці міфи мають певне підґрунтя. Але тепер, коли Ви володієте достатньою кількістю знань, Ви вже не станете одним з володарів контрафактних натяжних стель, а, отже, всі переконання залишаться для Вас звичайними міфами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1747 | Додав: abel | Теги: натяжна стеля - це дорого, вибір натяжних стель, натяжна стеля токсична, шви на натяжній стелі, Натяжна стеля, як вибрати натяжну стелю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]