16:11
Позов про розкрадання при Сердюкові забезпечили всією нерухомістю елітної арештантки Васильєвої

Міноборони за заявою глави відомства Сергія Шойгу було визнано потерпілим у кримінальній справі ВАТ "Оборонсервіс". Військові заявили до обвинувачених позов на 277 мільйонів рублів. Його забезпеченням стала вся нерухомість головної обвинуваченої у справі Євгенії Васильєвої.

Як повідомляє "Комерсант", Шойгу написав голові СКР Олександру Бастрикіну заяву, в якій звернув увагу тільки на один з півтора десятків фігурантів у кримінальній справі "Оборонсервіс" епізодів - продаж акцій ВАТ "31-й Державний інститут спецбудівництва" (31-й ГПІСС) , що належав раніше Міноборони.

Діяльність інституту, як вказав міністр, "має стратегічне значення для Міноборони", пов'язана з "допуском до держтаємниці", а відчуження цієї організації "стало можливим в результаті введення в оману міністра оборони (колишнього міністра оборони Анатолія Сердюкова. - Прим. Ред.) ". У зв'язку з цим Сергій Шойгу попросив визнати його відомство потерпілим у справі, а на продані акції 31-го ГПІСС накласти арешт.

Тим часом у слідчі органи надійшла нова заява, підписана вже заступником начальника відділу департаменту претензійної і судово-правової роботи Міноборони Анатолієм Шеметом. Він попросив визнати військове відомство цивільним позивачем по справі та стягнути з обвинувачених - колишнього начальника департаменту майнових відносин Міноборони Євгенії Васильєвої, екс-глави ТОВ "Центр правової підтримки" Експерт "Катерини Сметанової та її чоловіка, який раніше керував ВАТ" Об'єднаний матеріальний склад Московського округу ВПС і ППО "(ВАТ ОМС), Максима Закутайла 277,157,500 рублів. При цьому раніше в СКР заявляли, що у справі було завдано збитків на кілька мільярдів рублів, відзначає газета.

За версією слідства, Євгенія Васильєва, що входила до ради директорів ВАТ "Оборонстрой"  в 2012 році продавила на раді рішення про продаж належних суспільству будівлі 31-го ГПІСС на Смоленському бульварі, землі під ним і акцій інституту. Закутайло подібним чином розпорядився належавшим ВАТ ОМС котеджним селищем "Пересип" на березі Азовського моря, а його дружина Катерина Сметанова, яка виконувала в обох епізодах роль рієлтора, отримала комісійні з продажів.

При цьому дві угоди були визнані слідством "неповноцінними" лише частково. Так, наприклад, продаж будівлі та землі 31-го ГПІСС за 1,6 мільярдів рублів слідством поки не заперечується. Розкраданнями визнані лише продаж акцій інституту за заниженою на 190 мільйонів рублів ціною і комісія агента Сметанової від реалізації будівлі в розмірі близько 81 мільйона рублів - вона брала за встановленою ріелторською таксою порядку 5% вартості об'єкта. Не включили на шкоду і продаж "Пересипу" за 92 мільйони рублів, порахувавши шахрайським лише отриману Сметановою винагороду порядку 6 мільйонів рублів.

Слідство підстрахувалося майном Васильєвої

Згідно діючій практиці, поданий до ГВСУ СКР позов буде розглянуто тільки на процесі по суті кримінальної справи "Оборонсервіс". Тим часом слідство вирішило, що називається, завчасно підстрахуватися з його матеріальним забезпеченням. Заставою в порядку субсидіарної відповідальності стало все майно головного фігуранта справи Євгенії Васильєвої. ГВСУ СКР заарештувало через Хамовнічеський суд квартиру в Молочному провулку Москви, в якій обвинувачена у шахрайстві утримується під домашнім арештом, офісну будівлю Васильєвої на Арбаті, а також дві її квартири в Санкт-Петербурзі і будинок в Ленобласті.

Крім того, у Васильєвої було вилучено близько 900 одиниць ювелірних виробів, колекція творів живопису і 3 мільйони рублів готівкових грошей.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1640 | Додав: adminA | Теги: нерухомість елітної арештантки Васи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]