19:04
Практичні поради: як вибрати електролобзик

Отже, Ви нарешті відкинули сумніви і зважилися на ремонт своїми руками? Першочергове завдання при цьому - правильно підібрати інструмент, який стане при такій важливій справі самим незамінним помічником. Одним з найнеобхідніших інструментів є електролобзик. Це самий універсальний інструмент для різного роду різання. Він допоможе зробити фігурні і прямі розрізи в керамічній плитці, пластику, металі, дереві та інших матеріалах. За допомогою електролобзика можна легко розрізати сталевий лист або зробити округлий виріз при установці мийки на кухні. Перший крок при виборі та купівлі електролобзика - визначитеся, який саме інструмент Вам потрібен - професійний або побутовий. Якщо Ви будете користуватися інструментом лише час від часу, не витрачайте гроші на професійний інструмент. Якщо ж Ви затіяли грандіозний ремонт, або будете використовувати інструмент в промислових масштабах, побутовий електролобзик мало чим Вам допоможе.

  1. Професійні електролобзики розраховані на інтенсивну і тривалу роботу. Відповідно, вони якісніші і дорожчі. Вони більш зручні в експлуатації. Виробники професійних електролобзиків - фірми DeWALT, Metabo, Makita.
  2. Побутові електролобзики мають невелику вагу, незначну потужність і невисоку продуктивність. Їхній плюс - досить низька ціна в порівнянні з професійним інструментом. Найвідоміші бренди побутового інструменту - BLACK DECKER і Skill.

На які характеристики слід звернути особливу увагу при виборі та купівлі електролобзика?

  • Потужність, від якої залежатиме обсяг робіт, що виконується даними інструментами. Чим більша потужність, тим більша кількість робіт під силу електролобзику.
  • Кількість ходів, які здійснює електролобзик за певний проміжок часу (найчастіше - на хвилину). Від цього параметра буде залежати чистота розпилу, а також час роботи. Дуже зручно, якщо Ви придбаєте електролобзик з електронним регулюванням, яке показує число зроблених обертів.
  • Зверніть увагу на заміну пилки. В одних моделях вона буде кріпитися гвинтами, а в інших - притискним пристроєм, який набагато швидше і якісніше дозволить замінити пилку, що заощадить і сили, і час.
  • Якщо полотно матиме маятниковий рух, це підвищить продуктивність електролобзика при розрізанні довгих заготовок.
  • Вибирайте інструмент зі спеціальною шкалою, яка дозволяє відстежувати нахил підошви до 45 градусів, що сприятиме високій точності зробленої роботи.
  • Не зайвим буде наявність в електролобзику пристрою повороту пилок, який дозволить викреслювати окружності при розвороті пилки в 360 градусів.
  • Фіксатор кута в лобзику забезпечить фіксацію ріжучого інструменту на кути різного нахилу.
  • Підсвітка, лазерний покажчик і спрямовуюча шина дозволять збільшити точність виробленого зрізу.
  • Матеріал пильного полотна буде залежати від того, з яким матеріалом Ви здійснюватимете роботу. Якщо це буде дерево, сміливо беріть пилку з маркуванням HCS - вони виготовлені з вуглецевої сталі. Якщо ж різати доведеться по металу, маркування буде HSS і пилка буде з швидкорізальної сталі. Існують і біметалічні пилки (маркування яких - BIM), які універсальні і підійдуть для будь-якого матеріалу.
  • Зуби пилок мають різний крок, бувають різної форми і розміру. Перевіряйте зуби при покупці електролобзика, так як вони здатні поліпшити якість розрізу в кілька разів.

Електролобзик задовольнить не тільки новачка, а й найдосвідченішого професіонала, оскільки допомагає вирішувати найскладніші задачі при ремонті. Якісний електролобзик забезпечить Вам незамінну допомогу в багатьох господарських питаннях, тому поставтеся до його вибору з повною віддачею.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1456 | Додав: abel | Теги: вибір електролобзика, купити електролобзик, який кращий електролобзик, електролобзик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]