16:44
Правила зовнішнього утеплення дерев'яного будинку

Правила зовнішнього утеплення дерев'яного будинку

зовнішє утеплення дерев'яного будинку Будь-якій будівлі необхідно якісне утеплення. Важливо не тільки правильно підібрати утеплювач, але і грамотно провести роботи щодо підвищення характеристик житла. Про дерев'яну будівлю кожному забудовнику слід знати, що натуральний матеріал легко вбирає вологу. Таку властивість матеріалу, як гігроскопічність, повністю усунути не вийде. Навіть якщо власником заміського будинку був обраний варіант обробки дерев'яних стін з використанням спеціальних просочень, то проведення даного заходу не вирішить цю проблему.

При створенні утеплення на фасаді дерев'яного будинку необхідно подумати про облаштування хорошої вентиляції. Якщо це буде зроблено, то шкода для конструкцій будівлі буде виключена і будинок прослужить довгі десятиліття. Якщо ефективна система вентиляції відсутня, то можна зіткнутися з серйозними проблемами. На стінах з'явиться грибок, цвіль, а сама деревина - розбухне.

Всіх перерахованих проблем можна уникнути, якщо утеплити стіни свого дерев'яного будинку за технологією. Є певні правила проведення даної процедури, про які чудово обізнані фахівці. Їхнє дотримання дозволяє отримати тепле і довговічне житло. Яких же правил необхідно дотримуватися, щоб утеплення було якісним і прослужило тривалий час? Про це піде мова далі.

Вирішивши виконати утеплення стін свого будинку, не слід займатися цією роботою, якщо конструкції житла сирі. Будь-який утеплювач, який ви використовуєте в складі конструкції теплоізоляції, обов'язково необхідно закривати з обох сторін, укладаючи якісний гідроізоляційний матеріал. Саме так слід чинити, якщо у використовуваного утеплювача відсутній захисний шар від вологи. При створенні на зовнішніх стінах шару утеплення потрібно не забувати про вентиляційний зазор. Завдяки йому волога не буде затримуватися в теплоізоляційній конструкції. А значить, створений утеплюючий прошарок прослужить довго.

Перед проведенням процедури теплоізоляції дерев'яного будинку необхідно провести роботу з підготовки підстави, на яку буде виконуватися укладання самого матеріалу. Вона повинна бути очищена. Якщо на стінах є дефекти або якісь пошкодження, то не зайвим буде провести ремонтні роботи. Для створення якісної теплоізоляції на фасаді приватного домоволодіння вкрай важливо, щоб в деревині були відсутні жуки-деревоточці. Своїми діями вони можуть легко зруйнувати абсолютно будь-який дерев'яний будинок.

Навіть якщо якісно утеплити стіни будинку, то вони залишаться в деревині і продовжать свою роботу з руйнування структури натурального матеріалу. Мине небагато часу і стіни отримають серйозні пошкодження. Це зробить будову непридатною для подальшої експлуатації.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 923 | Додав: abel | Теги: будинок, утеплення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]