12:37
Про нову систему оподаткування у сфері нерухомості

На думку фахівців, в 2015-2016 роках обсяг нерухомості, що підлягає оподаткуванню в Київській області, перевищить 1 мільйон квадратних метрів (за прогнозами Мінфіну - більше 5 мільйонів квадратних метрів). Податкова ставка за один квадратний метр площі варіюється в межах від 1 до 3% від мінімальної заробітної плати. Фіксований податок на нерухомість буде досягати 25 000 гривень на рік.

Міністерством фінансів було запропоновано нову систему оподаткування в Україні, яка передбачає стягування податку на нерухомість з усіх власників без винятку. У процесі реформування встановили, що тепер податком обкладаються не тільки зайві квадратні метри житла. Оплачуватися податок повинен за загальну площу житлового приміщення.

Ставка оподаткування на нерухомість

З початку 2015 на території України почав діяти новий закон, відповідно до якого податок на нерухоме та рухоме майно платять громадяни, які мають "зайві" квадратні метри. Ставка податку в даному випадку становила не більше 2 відсотків від мінімальної заробітної плати за квадратний метр. Встановлювати розмір ставок оподаткування було довірено місцевим радам. За ними закріплено право коригування розміру встановлених ставок, аж до повного обнулення.

Хто не буде платити податок на нерухомість в 2015-2016 році

Діючі пільги з податку українське Міністерство фінансів залишило власникам невеликого нерухомого майна. Це відноситься до господарів будинків з площею менше 120 квадратних метрів і квартир з площею менше 60 квадратних метрів. Даний факт був підтверджений при проведенні прес-конференції, де Наталя Яресько (Міністр фінансів України), ознайомила всіх з ухваленим законом.

У тому випадку, якщо житлова нерухомість знаходиться в частковій власності, то платниками податків є всі власники. Вони зобов'язані платити за належну їм частку. При знаходженні нерозділеної нерухомості у спільній власності (2 і більше осіб), податок оплачується одним власником. Поділений об'єкт нерухомого майна сплачується кожним із власників.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1429 | Додав: abel | Теги: хто не буде платити податок на неру, податок на нерухомість, ставка оподаткування на нерухомість, Податкова ставка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]