03:00
Про шумоглушники для вентиляційних систем

Повітряходи, що входять до складу сучасних вентиляційних систем, є місцем постійного переміщення повітряних потоків. Цей рух приводить до створення вібраційного і аеродинамічного шуму, який може створювати помітний дискомфорт людям, які знаходяться в будівлі.

Вібраційні і механічні шуми, поширюючись вентиляційними мережами та огороджувальними конструкціями здатні проникати всередину приміщення. Боротьба з шумом в мережах вентиляції може вестися декількома способами. Так, наприклад, тут можуть бути використані віброопори для обладнання, спеціальні кріплення, монтаж ребер жорсткості.

Для усунення механічного шуму проводять балансування робочого колеса пристрою вентиляції. Ще один варіант - звукоізоляція камери припливної. Позбутися від аеродинамічного шуму можна використовуючи "проектний" спосіб, який полягає в тому, щоб провести підбір повітропроводів для забезпечення необхідних швидкостей Ще один шлях - розміщення вентиляційних установок з великими габаритами.

Коли жоден з названих способів не приносить потрібного результату, необхідно звернутися до використання шумоглушителів. Ці пристрої можуть виготовлятися у великій різноманітності технічних показників і зовнішніх параметрів. Так, наприклад, пластинчасті шумоглушителі є збірною секцією, в конструкцію якої входить металевий кожух, усередині якого розташовані пластини, фіксація яких здійснена за допомогою направляючих. Секції пластинчастих шумоглушителів доставляються на місця монтажу в зібраному вигляді.

Вибирають модель шумоглушника, ґрунтуючись на товщині і розташуванні тих його верств, які призначаються для поглинання звуків. Помітну роль відіграють і габарити даного обладнання. Важливим моментом вибору є акустичний розрахунок, мета проведення якого полягає у визначенні рівня найвищого порогу шуму для конкретного приміщення. За конструкцією всі шумоглушителі діляться на трубчасті і пластинчасті.

Прямокутні пластичні шумоглушителі всередині заповнені спеціальним матеріалом, здатним поглинати сторонні шуми. Це може бути спеціально оброблена мінеральна вата або повсть. Трубчасті шумоглушителі можуть бути як прямокутними, так і круглими. Вони встановлюються за напрямком повітряного потоку (прямокутні) і незалежно від напрямку руху повітря (круглі).

Конструкція круглих моделей являє собою поєднання двох труб, одна в іншій. Зовнішня труба є гладкою, внутрішня має перфорацію. Простір між ними заповнює звукоізоляційний матеріал. Внутрішня труба повинна підходити за габаритами повітреходу, у складі якого працюватиме шумоглушник. Діаметр повітроходів не повинен перевищувати при цьому 500 мм.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1667 | Додав: abel | Теги: вентиляційні системи, шумоглушники, шумоглушники для вентиляційних сист | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]