15:03
Протипожежні ворота - безпека і зручність експлуатації

В даний час багато організацій та установ використовують такий технічний пристрій як протипожежні ворота (штори). Дане явище пов'язане з підвищенням вимог до пожежної безпеки. І якщо врахувати, що практично всі об'єкти обладнані і оброблені матеріалами з ПВХ, а також різноманітним і складним електрообладнанням, то потенційна небезпека для людини зростає в рази.

На ринку устаткування можна знайти різні загородження, у тому числі і протипожежні розсувні ворота, що завоювали довіру багатьох людей. В даному випадку вибір залежить від характеристик приміщень і вимог клієнта. Що стосується безпеки, то ворота апробовані на відповідність світовим стандартам якості і пройшли встановлену сертифікацію. Монтаж повинен відбуватися ліцензованою організацією, що спеціалізується в даній області.

Орні ворота являють собою розповсюджену конструкцію серед всіх типів протипожежних перегородок. Застосовуються такі ворота в будівлях та установах різної спрямованості і призначення. Їхня особливість полягає в тому, що завдяки герметичності перегородок, значно зростає захист від поширення диму, вогню та високих температур на всю територію приміщення. Це в свою чергу сприяє швидкому гасінню вогнища загоряння, а значить - збереженню життя людей та майна.

У разі виникнення надзвичайної ситуації, слід здійснити перевірку включення в роботу протипожежних воріт. А також сповістити людей і організувати їхню евакуацію з приміщень, в яких знаходиться вогнище загоряння. Матеріал, з якого виготовляються протипожежні ворота, а також сама їхня конструкція, дозволяє витримувати високі температури від 15 до 90 хвилин, що відповідає міжнародним нормам класифікації. Улаштування перегородок запобігає їх заклинювання при нагріванні.

Самі ворота можуть бути як з вбудованою хвірткою, так і без неї. Що стосується монтажу, то установка орних воріт може здійснюватися в стінах, виготовлених з різного матеріалу, як за допомогою дюбелів, так і різьбовими штангами. Термін служби таких перегородок досягає 25 років. Таким чином, протипожежні ворота залишаються найбільш доступним і прийнятним за ціною видом захисних перегородок для будь-яких типів приміщень і будівель.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1309 | Додав: abel | Теги: Протипожежні ворота | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]