20:48
Регіони виступають проти закону про "гумові" квартири


Викликавший бурю обурення президентський законопроект, що посилює правила реєстрації громадян, вимагають скасувати регіональні влади. Як розповідає "Независимая газета", напередодні звернення до колег з Держдуми схвалив Закзбори Астраханської області. Депутати зажадали від Москви відмінити введення кримінальної відповідальності і підвищення штрафів за порушення правил реєстрації.

Один з ініціаторів астраханських поправок, член "Справедливої ​​Росії" Олег Шеїн, зауважив, що, коли росіяни приїжджають в іншу країну, жоден поліцейський не сміє питати у них реєстрацію. "Закон несе пряму загрозу для десятків мільйонів законослухняних громадян", - переконаний Шеїн.

- Через "закон про прописку" на ринку оренди житла гряде революція

Есер призводить простий приклад - студента, який приїхав до Москви з Володимира і не виписаний з свого житла: "Він стає порушником закону, а його батькам взагалі загрожує кримінальна відповідальність, оскільки прописка в рідному місті теоретично стає фіктивною. Кожна п'ята людина, що приходить до мене на прийом, живе не там, де прописаний. Всі ці люди можуть стати жертвою свавільного застосування закону ".

Відзначимо, що таку можливість раніше спробував виключити глава Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський, який заявив, що ніхто не буде ганятися за росіянами, які мають квартиру за однією адресою, а проживають по іншому. Однак, як все виявиться на практиці, можна тільки гадати - ходять чутки, що в Москві, що є лідером по числу квартир, що здаються, вже з'явилися деякі групи зі співробітників ДЄЗів, які під приводом перевірки лічильників вже почали збирати відомості про реально проживаючих на підвідомчій території мешканцях .

Експерти пояснюють, що в нинішньому вигляді представлений президентом документ - ласий шматок для хабарників в житлово-комунальному господарстві. На розмитість формулювань звертають увагу і в російському відділенні Transparency International. "Для російських громадян реєстрація не несе позитивного сенсу, вони сприймають її як обмеження. Для працюючої економіки необхідно, щоб населення було мобільним", - заявив журналістам заступник голови відділення Іван Ніненко.

"Вимагали довести спорідненість з моєю дівчиною ..."

При цьому інститут реєстрації навіть для законослухняних москвичів у нинішньому вигляді - надмірно забюрократизований інститут, розповів "НГ" житель міста Василь Дровецькій. Деякий час тому він якраз переїхав у нове житло та спробував отримати реєстрацію відповідно до чинного закону: "Було смішно. У мене взагалі не хотіли приймати документи - вимагали довести спорідненість з моєю дівчиною. У підсумку чиновниця з паспортного столу дійшла висновку: всі документи вона прийме, але штамп не поставить, оскільки цим нібито займатися повинна не вона, а органи ФМС ". Дровецькій посміявся і запитав, коли приходити за відмовою: "Чиновниця сказала - через тиждень. Замість відмови я, природно, отримав готовий паспорт з печаткою".

Не дивно, що приїжджі з інших міст воліють купувати заповітні папірці з реєстрацією. Та й хто із здаючих житло буде добровільно реєструвати мешканців, щоб платити податки з отриманих копійок, дивуються експерти. Відзначаючи, що в США або в Західній Європі, де, приміром, не менш гостро стоїть проблема з мігрантами, поняття реєстрації взагалі не існує.

Додамо, що активісти, що виступають проти прийняття закону про прописку, на сайті "Пропіске.Нет" організували збір підписів проти законопроекту, що вже пройшов перше читання в Держдумі. На даний момент вимогу зі скасуванням закону підписали понад 41 тисячі чоловік.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1657 | Додав: adminA | Теги: гумові квартири | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]