17:51
Рекомендації щодо створення газону

Рекомендації щодо створення газону на ділянці і догляду за ним

газон Займаючись облаштуванням дачі і створюючи свій ландшафтний дизайн, особливу увагу варто приділити газону. Він буде задавати тон всьому саду, прекрасно поєднуючись з іншими насадженнями. Зазвичай газон вирощується з багаторічних сортів рослин, тому немає необхідності щорічно його пересаджувати. Досить стежити і ретельно доглядати за ним.

До вибору сорту рослин потрібно підійти уважно, щоб ваш газон міг переносити будь-які погодні умови і відсутність прямого світла, і довгий час радував присутніх. Початковий етап роботи з посіву газону великий і трудомісткий, але результат перевершить ваші очікування. Визначившись з місцем для посадки, позбудьтеся від всіх бур'янів на ділянці.

Зверніть увагу на те, чи є на цій території нерівності - западини або пагорби. Докладіть усіх зусиль, щоб поверхня майбутнього газону стала рівною. На наступному етапі займіться перекопуванням і удобренням землі. Оптимальна глибина копання - 30 см, її цілком достатньо для насичення землі киснем. Вибирайте добриво відповідно до типу ґрунту, з метою поліпшення його якості та збагачення мінеральними речовинами.

Завершивши підготовчі роботи, приступайте до засівання газону. Для цих робіт відмінно підійде теплий весняний або літній день, коли немає вітру, що є важливою умовою для рівномірного посіву насіння. Посів проводиться на території шляхом рівномірного розподілу насіння, краще "змійкою" - так ділянка буде засіяна рівномірно. За допомогою граблів насіння закопуються в землю на глибину не більше 2 см.

Засіявши всю площу газону, приступайте до поливу майбутнього газону. Ця процедура має свої нюанси. Наприклад, газон не можна рясно поливати зі шланга - це призведе до вимивання насіння з ґрунту і застою в ньому води. Скористайтеся розпилювачем або лійкою - з їньою допомогою вдасться рівномірно розподілити оптимальну кількість води. Слідкуйте, щоб ваш газон завжди залишався вологим, а для цього поливайте його кожен день. У посушливу погоду найкращим для поливу є ранковий або вечірній час.

Отже, газон посаджений і залишається чекати результату виконаної роботи. Як тільки трава починає підростати, для додання газону акуратного вигляду, Вам потрібна газонокосарка. Траву доведеться косити регулярно, приблизно 2 рази на місяць. Перший раз слід скошувати траву тоді, коли сходи міцно зміцнилися в ґрунті і виросли до 15 см.

З огляду на постійні стрижки газону, його рослини більше за інших мають потребу в добриві і підгодівлі. Як і з поливом, тут необхідно знайти свій баланс, щоб не нашкодити рослинам. Оптимальний режим для підгодівлі газону - раз в 6 тижнів. Підбирайте добрива, багаті азотом, калієм і фосфором - вони наситять землю і зміцнять паростки. Кисень важливий для рослин не менше, ніж для людини, тому стежте, щоб ґрунт завжди був пухким. Для цього варто скопувати його верхній шар - це забезпечить надходження повітря до коріння рослин.

газон

Як бачимо, догляд за газоном зводитися до трьох основних процедур:

  • скошування;
  • поливу;
  • удобрення.

Найкраще придбати тримери для трави чи газонокосарку. Доглядайте регулярно, враховуючи погодні умови і час року. Адже при відсутності правильного і своєчасного догляду трава газону буде відмирати, і всі зусилля будуть витрачені даремно.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 600 | Додав: admin | Теги: створення, догляд, газон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]