04:10
Ремонт стелі: що варто знати

Старий будинок - пройшов дощ і ваш дах потік, на стелі залишилися жовті смуги. Що ж робити? У першу чергу переконайтеся, що цього не повторитися, для цього треба полагодити дах. Зверніться до відповідних інстанцій. Тільки тоді можна усувати потоки.

Берете звичайне господарське мило і щітку, і ретельно промиваєте місце, даєте висохнути, потім берете фарбу і розводите її розчинником, спірит підійде. Фарбуєте акуратно поверх потоку і даєте висохнути. Потім ще раз фарбуєте стелю.

Чому стелю фарбують в білий колір, тому що він відштовхує світло і в кімнаті світліше ніж, якщо стеля б була темною або сірою. Якщо у вас немає ремонту з гіпсокартоном і неонових лампочок, то стеля повинна бути білою. Взимку або ранньою весною чи пізньою осінню, не фарбуйте всю стелю після того, як закрасите патьоки, через кілька місяців фарба може дати жовтизну, краще залишити так, а коли можна буде фарбувати тоді пофарбуєте все.

Що робити, якщо у вас впав шматочок стелі, а коштів на лагодження немає? Берете звичайний пінопласт і прикріплюєте його шуруповертом до стелі, попередньо на нього помістіть легкий шар шпаклівки (можна також використовувати рідкий клей). Потім на пінопласт - можна використовувати гіпсокартон - накладіть шпаклівку. Розгладжуйте поверхню, щоб у вас не залишилося грудочок. Дайте висохнути, стеля буде добре триматися на великих шурупах.

Що робити якщо з'явився грибок? Необхідно обов'язково купити, протигрибковий засіб в магазині - їх величезна кількість, але необов'язково купувати дорогий, купуйте маленьку упаковку, тому що засіб розбавляють водою один до одного. Перед тим як обробити поверхню стелі, помийте її господарським милом або простою водою, до речі, для того щоб не залишалося розводів для миття стелі беріть тканину, яка не линяє.

Запам'ятайте! Всі протигрибкові і ґрунтувальні суміші мають здатність виводити і з вашого організму воду. Тому краще не перебувати в кімнаті після того, як перегрунтуєте стелю цими сумішами. А якщо все таки вам спати в такій кімнаті незважаючи на те що запах у такого хімічного склади швидко випаровується, вас буде сушити. Тому поставте воду біля себе і пийте невеликими ковтками.

Для ремонту потрібна фантазія і необов'язково витрачати на нього масу коштів. Просто подумайте, що вам потрібно полагодити і знайдіть альтернативні рішення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1471 | Додав: abel | Теги: як поремонтувати стелю, ремонт стелі, Що робити якщо з'явився грибок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]