10:44
Ремонт власноруч: як вибрати малярний валик

Отже, якщо ви вирішили зробити ремонт своїми руками, то інформація про те, як вибрати малярський валик, вам не завадить. Перш за все потрібно знати, що малярні валики діляться на кілька груп залежно від країни-виробника, покриття валика і тих матеріалів, з якими цим валиком можна працювати.

Так, всі валики, вироблені в Україні, маркуються буквою В - це перша з трьох букв маркування. За нею слідує позначення матеріалу, з якого виконано покриття валика. Найпопулярнішими на сьогоднішній день є покриття з хутра та поролону. Ну, а третя буква позначає тип робіт, які можна виконувати за допомогою валика.

Наприклад, маркування ВП позначає, що малярський валик вітчизняного виробництва має поролонове покриття (воно називається "шубка"). Якщо третя буква в цьому маркуванні - П, то валик призначений для фарбування підлог, а У - позначає, що таким валиком легко обробляти поверхні з кутами. Якщо ж "шубка" валика виконана з хутра (для цього використовується або овчина, або штучне хутро з нитками на основі шовку), то позначається такий тип інструменту літерою М (друга в маркуванні).

Валики розрізняються так само своїми розмірами. Є міні-валики, призначені для роботи у важкодоступних місцях або на маленьких поверхнях. А міні-валики можуть використовуватися на будь-якій поверхні і є найбільш популярним інструментом серед тих, хто затіяв ремонт своїми руками.

Більш міцними є фасадні валики, на яких встановлені хороші підшипники і є шар внутрішнього набивання. У свою чергу каркасні валики, відрізняються тим, що їхня "шубка" надіта на дротяний каркас - такі валики можна застосовувати на будь-яких поверхнях, адже вони без проблем фарбують будь-яку нерівність. Доступна ціна таких валиків, робить їх дуже затребуваними в середовищі професіоналів та любителів.

Добре обраний валик - це не тільки примітивний засіб нанесення покриття на поверхню. Залежно від особливостей оздоблювальних робіт, можна застосовувати валики для ламінування, для розгладження шпалер, для роботи з хвилястими поверхнями і для використання в агресивному середовищі. Крім того, з'явилися валики з фактурними поверхням, що дозволяють створити різноманітні візерунки на поверхні.

Визначальним при виборі валика має стати якість його "шубки", проте слід враховувати і те, як матеріал покриття поєднується з різними видами лаків і фарб. Це можна визначити за смужками на "шубці" валика - нанесені вони не для краси. Чим більше смужок - тим стійкіший матеріал валика до самих різних агресивних хімічних речовин.

Крім того, за тим, як розташовані ці смужки, можна визначити - чи підлягає "шубка" заміні. Клеєна "шубка" визначається за смужках, які шукають поперек або навскоси циліндра. Такий "одяг" заміні не підлягає, однак валики з клеєною "шубкою" досить дешеві, а тому дуже популярні. Зшиті "шубки" (їх можна міняти при необхідності) характерні для професійних валиків і визначаються за смужками, розташованим вздовж циліндра.

Для того, щоб бути впевненим у якості нового малярного валика, варто при покупці перевірити наявність сертифікату якості ISO 9001.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1567 | Додав: abel | Теги: вибір валика, види валиків, валики, ремонт своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]