22:44
Росіянам в квартирах дозволять відкривати міні-готелі за спрощеною схемою
Міністерство культури Російської Федерації, яке з травня 2012 року відповідає за туризм в країні, підготувало поправки до Цивільного кодексу РФ, що дозволяють офіційно перетворити квартиру в готель без переведення приміщення в нежитловий фонд, повідомляє російська преса з посиланням на текст законопроекту. Згідно з документом, послаблення торкнеться "малих засобів розміщення", тобто міні-готелів. За існуючим ДСТУ мова йде про готелі з фондом не більше 50 номерів, при цьому площа самих номерів ніяк не регулюється.

У Ростуризму вважають, що поправки підуть на користь готельному ринку.

"У нас катастрофічно не вистачає готелів. Дуже багато житла здається, але це "дикий" ринок. Його потрібно виводити в правове поле, знімати бар'єри, щоб там можна було б офіційно розміщувати туристів. Це дозволить стежити за дотриманням якості обслуговування", - розповів представникам ЗМІ керівник Ростуризму Олександр Радьков.

Але, на думку експертів, законопроект необхідно серйозно доопрацювати.

"Ідея хороша і зрозуміла: вивести з тіні тих, хто здає житлові приміщення, збільшити кількість готелів. Але в нинішній редакції це може призвести до порушення прав та інтересів інших власників житлових приміщень", - повідомила Ганна Коняєва, директор юридичної фірми "Центр правового обслуговування".

На її думку, має сенс просто зробити спрощену схему переведення приміщень до нежитлового фонду, продумавши санітарні та технічні вимоги до такого роду готелів.
"Мешканці зазвичай категорично проти готельних квартир в їхньому будинку, вони весь час скаржаться. А якщо поправки набудуть чинності, мешканці вже нічого не зможуть зробити. Виходить, що не враховується думка ТСЖ", - зазначає голова галузевої відділення "Ділової Росії" по готельному бізнесу Ігор Лаврик.

Адвокат Товариства захисту прав споживачів Сергій Клімов вважає, що сама по собі ініціатива потрібна, але формулювання закону треба прописати точніше.

"У нинішній редакції вимоги дуже загальні, що створює можливості для зловживань. Наприклад, ні для кого не секрет, що зараз багато квартир перетворені на нелегальні хостели. В однокімнатній квартирі може жити 10 людей. Такі "готелі" теж зможуть без великих витрат отримати офіційний статус", - міркує експерт.
В Інтернеті посередники зараз пропонують послуги з переведення квартири в нежитловий фонд в Москві і Петербурзі за 300-500 тисяч рублів, зазначають російські засоби масової інформації.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1428 | Додав: admin | Теги: міні готелі за спрощеною схемою, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]