12:52
Скільки коштує ремонт в квартирі і про що слід пам'ятати

Не важливо, чи стали ви власником нової квартири або просто вирішили оновити інтер'єр вже наявної, вам в будь-якому випадку необхідна стороння допомога. Сьогодні в будь-якому місті нескладно знайти організації, які виконують оздоблювальні роботи різної складності. Спробуємо оцінити, у скільки може обійтися ремонт в квартирі і які саме види робіт включені.

Як неважко здогадатися, вартість ремонту безпосередньо залежить від обсягу робіт, їхньої складності та необхідних будматеріалів. Зазвичай плата за окремі види робіт прописана в прайс-листах будівельних компаній і вартість цю можна знайти на сайті або взяти в офісі. Для уточнення обсягу робіт та складання більш докладної кошторису може знадобитися виклик фахівця. Він може бути безкоштовним, а може і оплачуватися окремо - цю інформацію також варто уточнити в будівельній компанії, послугами якої ви плануєте скористатися.

Багато хто часто забуває про такий вид робіт, як демонтаж. Тобто вартість обклеювання шпалер складається не тільки з вартості шпалер, клею і роботи фахівців, сюди ж слід включити і вартість демонтажу старих шпалер, а також підготовчі роботи з вирівнювання та штукатурці стін (при необхідності). Щоб приблизно зорієнтуватися з вартістю, можна користуватися простим правилом - демонтажні роботи зазвичай складають близько 40% від монтажних. Тобто, якщо поклейка одного квадратного метра шпалер коштує 100 гривень (без вартості матеріалу), то демонтаж обійдеться вам приблизно в 40 гривень. Гроші не дуже великі, але й робота не складна і не вимагає професійної підготовки. Тому ви цілком зможете заощадити і зробити її самостійно. Те ж стосується, наприклад, і видалення старого лінолеуму.

Також оздоблювальні роботи включають і інші пункти, про які замовники часто забувають. Це послуги дизайнера, вивіз будівельного сміття, транспортування будматеріалів (якщо закупівлею займається організація) та інші. Звичайно і будівельні компанії воліють "забувати" про ці пункти, не заявляючи про них при попередньому договорі, але включаючи вартість в остаточний кошторис. Тому дані питання варто з'ясовувати у консультанта, ще на стадії вибору організації.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1474 | Додав: abel | Теги: ремонт в квартирі, Скільки коштує ремонт в квартирі, вартість ремонту в квартирі, замовити ремонт в квартирі, Вартість ремонту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]