17:58
Споруджуємо колодязь на присадибній ділянці

Наявність свого власного заміського будинку або дачі нині "в моді". Будівництво такого завдає чимало клопоту його власникам. Крім того, крім будинку, необхідно обладнати і ділянку, будь-то город, квітник або сад. Більшість приватних селищ обладнано всіма комунікаціями. Це і централізований газ, і система каналізації, і водопостачання. Але часто, дивлячись на якість "незрозумілою рідини", яка поставляється нам, яку і водою то складно назвати, хочеться її купити або викопати власний колодязь, звідки потужні глибинні насоси будуть качати смачну артезіанську воду ...

Не кожен дачник може зважитися на будівництво колодязя своїми руками. Більшість людей вважають, що це заняття підвладне тільки фахівцям. Але це зовсім не так. З чого ж почати? Для початку необхідно визначитися, який із двох видів колодязя - трубчастий або шахтний, вам необхідний.

Шахтний колодязь риють за допомогою лопати. Діаметр його від 0,8 до 1,2 м. Трубчастий ж набагато менше (від 5 до 30 см), вставляємо трубу відповідного діаметру і качаємо воду. Якраз для цього використовуються спеціальні насоси свердловин.

Перед початком будівництва також необхідно визначити глибину, на якій знаходиться вода. Розрізняють три види підземних вод: верховодка (найбільш близька до поверхні землі, що не використовується для водопостачання, так як має малі запаси, погану очистку і зникає в посушливі пори року), ґрунтові води (не мають тиску, потрапивши в шахту колодязя, рівень не піднімають ) і артезіанські води (напірні, розташовуються на великій глибині і при розтині заповнюють колодязь і навіть фонтанують).

Місце для будівництва майбутнього колодязя найпростіше визначити, якщо недалеко вже є діючий. Якщо ж такого немає, краще звернутися до фахівців, добре ознайомленим з ситуацією гідрології у вашій місцевості. Місце і вид колодязя визначені. Вибір зроблено. Залишилося визначитися - вчитися копати шахту самому або найняти для цього фахівців.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1546 | Додав: abel | Теги: копання колодязю, артезіанська вода, будівництво колодязя, колодязь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]