11:50
Створюємо вінтажний інтер'єр: поради та рекомендації

Назва стилю "вінтаж" прийшла до нас з французької мови. У європейських країнах вінтажем назвали вино з витримкою більше двадцяти років, і від того ще більш смачне. Точно таку ж паралель можна провести і з усім стилем вінтажу: чим старше предмети інтер'єру, тим більшу художню цінність вони набувають. Останнім часом цей стиль розростається і набирає обертів: в результаті гонка за вінтажними речами стала схожа на гонку за ультраефективними косметичними процедурами. Наприклад, пресотерапія купити апарат для якої так складно, як і знайти вазу династії Цинь або столик рококо. І результат схожий - ви знаєте про те, наскільки прекрасно ваше придбання, а сусіди можуть розглядати його як непорозуміння. Але люди прагнуть створювати унікальні інтер'єри, і в цьому немає нічого поганого. Головне - не намагатися поєднувати не поєднуване і не перетворювати будинок на звалище старих речей. Вінтажний стиль вимагає терпіння і вдумливості.

Потрібно пам'ятати, що вінтаж - це насамперед натуральність і тепло. Такий стиль виключає предмети в стилі хай-тек, оскільки металевий блиск не в'яжеться з теплою атмосферою. Стилісти стверджують, що якщо кімната оформлена в вінтажному стилі, то навіть праска в ній має бути чавунною! Де взяти такі речі? Або в бабусиній скрині, або на старому горищі, або на блошиному ринку. Іноді можна зустріти дуже колоритні речі, а іноді попадається справжня атрибутика початку 20 століття. Якщо знайти те, що було потрібне, не вдається, не варто засмучуватися: існує досить багато різних технік, які дозволяють штучно зістарити речі.

Кольорові гами для цього стилю також дуже важливі. По-перше, ніяких кричущих квітів - набагато краще оформляти кімнату або будинок в пастельних тонах. При цьому перевантажувати кімнату у візуальному плані не слід: якщо меблі і тканини в кімнаті (наприклад, білизна) однотонні, цілком підійдуть ніжні шпалери в квіточку. Навпаки, якщо меблі строкаті, краще обмежитися звичайним фарбуванням стін: від цього інтер'єр зовсім не буде виглядати бідно, а лише виграє.

Вінтаж вимагає тривалого і акуратного підбору елементів. Завдання з розряду "не перетворити квартиру в барахолку, а створити унікальний інтер'єр" - це досить складне завдання. Однак трохи терпіння - і все вийде!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1436 | Додав: abel | Теги: вінтажний стиль, вінтаж, інтер'єр, вінтажний інтер'єр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]