15:40
Технології в будівництві: планово-висотне обґрунтування

планово-висотне обґрунтування При будівництві будинків на замовлення завжди необхідно розпочинати роботу з геодезичного контролю, а саме створення мережі планово-висотного забезпечення на ділянці. При передачі ділянки замовником, слід завжди пам'ятати, що він повинен передати якщо не осі майбутньої будівлі, то як мінімум 2 точки планово-висотного обґрунтування (ПВО), що мають прямокутні координати в будь-якій системі. Також як мінімум одна з точок повинна мати висотну позначку. Слід звернути увагу, що проект будівлі, яка будується, повинен бути прив'язаний до місцевості в координатах обов'язково тієї ж системи.

Насамперед для створення мережі згущення координат дві точки ПВО з'єднують теодолітним ходом за допомогою електронного тахеометра, мінімум дві станції якого повинні знаходитися в зоні робіт. Потім цей перебіг зрівнюють.

Потім на будівельний майданчик нівеліром переносять висотну позначку. Потім починається найголовніше - винесення осей майбутньої будівлі в натуру. Осі закріплюються найчастіше на огорожі ділянки. Також бажано на капітальних об'єктах розмістити не менше 3 геодезичних марок і зняти їх для спрощеного орієнтування в майбутньому. Потім на огорожу виноситься будівельний 0, від якого майстри ПГС контролюватимуть відмітку всіх елементів монтажу. Також при необхідності осі будівлі виносяться в натуру на кожному етапі будівництва.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 285 | Додав: admin | Теги: будівництво, обґрунтування, технологія, планово-висотне | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]