00:02
Теплоізоляція будинку: зовнішня теплоізоляція пінопластом

теплоізоляція будинок пінопласт Для кожної людини велике значення має будинок, рідні стіни і зовсім не важливо, чи це квартира в міській багатоповерхівці, чи приватна будівля. Будинок – це місце, де ми відновлюємо свої сили, відпочиваємо від щоденної метушні. З давніх-давен людина прагне облаштувати, прикрасити своє житло, зробити його комфортним для проживання і при цьому, важлива не тільки естетична сторона питання, а й економічна.

Основна стаття витрат на утримання будинку – енергетичні витрати, а саме опалення та збереження тепла в приміщенні. Якщо у міській квартирі це питання можна вирішити, наприклад, поставивши пластикові вікна замість дерев'яних рам, то у своєму будинку цього буде недостатньо. Під час будівництва приватного будинку особливе значення має зовнішня теплоізоляція. Варто зауважити, що утеплити стіни можна і у готової вже існуючої будівлі. Відмінний варіант для цих цілей – теплоізоляція стін пінопластом.

Пінопласт (пінополістирол) - не токсичний, екологічно чистий матеріал, що на 97% складається з повітря. Має низьку теплопровідність, водонепроникність, у зв'язку з чим не набухає і не змінює своєї форми, не горючий, стійкий до гниття і зараження мікроорганізмами, є прекрасним звуко- та теплоізоляційним матеріалом. Зовнішня теплоізоляція – один із основних напрямків застосування пінополістиролу.

Властивості та розміри

теплоізоляція будинок пінопласт

Теплоізоляція стін пінопластом проста в здійсненні і, що не мало важливо, зовсім не обтяжує конструкцію. Десяти сантиметрова пінопластова пластина, за своїми теплоізоляційними властивостями, рівнозначна 35см дерев'яного бруса або 80см цегли! І при цьому її вага в десятки разів нижча, ніж у названих на прикладі матеріалів.

Додати до цього можна ще й те, що завдяки своїм властивостям товщина стіни при теплоізоляції пінопластом збільшується мінімально при максимальному теплоізоляційному ефекті. Плюс до всього, з пінополістиролом легко працювати – матеріал легко ріжеться, обробляється та має незначну вагу. Теплоізоляція пінопластом ще й дуже економічна.

Етапи роботи

Зовнішня теплоізоляція стін пінопластом здійснюється поетапно. Спочатку пінополістирольні плити кріпляться до фасаду будівлі адгезивним (з використанням клейових складів), або механічним способом. Потім, так як теплоізоляція пінопластом потребує обов'язкового облицювання, шар пінопласту оштукатурюють цементним розчином у два шари, використовуючи за основу металеву сітку (армування пінопласту), і вже після цього здійснюють фінішне оздоблення.

Пінопласти, що напилюються.

Говорячи про теплоізоляцію пінопластом, не можна не відзначити жорсткі поліуретанові пінопласти, що напилюються. Завдяки зручності та практичності, вони знаходять широке застосування у будівництві. Під тиском шар напиленого пінопласту наноситься на поверхню будь-якої конфігурації та складу:

  • бетон;
  • цегла;
  • залізобетон;
  • метал;
  • дерево.

В результаті хімічної реакції напилюваний склад спінюється, забезпечуючи бездоганну адгезію з поверхнею, і через деякий час застигає. Шляхом повторного напилення можна досягти бажаної товщини шару.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 335 | Додав: admin | Теги: будинок, пінопласт, теплоізоляція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]