03:06
Відцентрові вентилятори: їхні особливості

Якщо виникає необхідність встановити систему вентиляції в приміщеннях, де відбувається виробництво якихось товарів, то в більшості випадків універсальними агрегатами, які можуть ефективно проводити переміщення повітряних мас по всьому воздуховоду, стають промислові відцентрові вентилятори. Завдяки таким системам можна з легкістю видалити різні димові та токсичні забруднення з приміщень різної площі.

Найчастіше промислові відцентрові вентилятори, які встановлюються у виробничих приміщеннях володіють високим тиском, що дозволяє їм з легкістю переміщати повітря по воздуховодам різної довжини та складності. Для більш ефективної роботи часто такі вентилятори використовують в поєднанні з кондиціонерами. Таки чином досягається ще й додаткове охолодження приміщення. Якщо виникає необхідність додати свіжого повітря до вентиляції, а не тільки витяжки забрудненого, то можна встановити реверсивний припливно-витяжний осьовий вентилятор.

Все частіше для вентиляції різного типу приміщень використовують відцентрові вентилятори, тому що ці пристрої змогли зарекомендувати себе, як продуктивні, надійні агрегати, які мають великий запас міцності і зносостійкості. Але щоб ваша покупка не розчарувала вас через маленьку потужності, треба вибирати відцентровий вентилятор відповідно до його аеродинамічними характеристиками, тільки при правильному обліку можлива ефективна робота приладу.

Головними показниками при виборі відцентрового вентилятора є кількість повітря, що витрачається і його рівень, також потрібно враховувати силу тиску. Не зайвим буде поцікавитися швидкістю обертання барабана і потужність приводу. Дуже важливим показником при виборі вентилятора буде коефіцієнт корисної дії. Щоб не навантажувати себе зайвим шумом, який виходить від таких приладів, треба не забути дізнатися і про шумність, обраної вами моделі.

Сьогодні можна зустріти відцентрові вентилятори як в житлових приміщеннях, так і в офісах або виробничих цехах. Такі потужні вентилятори встановлюють в системі, завданням якої осушувати повітря, наприклад, на складах, де зберігаються сипучі матеріали. Дуже часто такі вентилятори стоять на складах з сільгосппродукцією, де в льохах необхідна потужна вентиляційна система. Відцентрові вентилятори можуть бути лівого і правого обертання. Залежно від того в яку сторону крутиться крильчатка.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1474 | Додав: abel | Теги: Вентилятор, особливості вентиляторів, відцентрові вентилятор, Відцентрові вентилятори, вентилятори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]