13:27
Вирівнювання стін за допомогою гіпсокартону

Сучасний ремонт в квартирі рідко обходиться без застосування гіпсокартону. Цей матеріал характеризується високою екологічною чистотою, відносно великою міцністю, довговічністю і простотою в експлуатації. Серед позитивних особливостей гіпсокартону необхідно відзначити його порівняно значні тепло- і звукоізоляційні якості.

Варіантів застосування гіпсокартонних плит під час ремонту в квартирі досить багато. Але в першу чергу його використовують як матеріал для вирівнювання стін. Справа в тому, що гіпсокартон здатний зберігати свою форму, при цьому відрізняючись абсолютно рівною поверхнею. Крім того, він витримує значне навантаження, яка може виходити від оздоблювальних матеріалів.

Існує два методи кріплення гіпсокартону на стіну з метою вирівнювання поверхні. Конкретний варіант вибирається залежно від того, наскільки великі перепади висот на підставі. Якщо вони не перевищують 1-2 см на 1 м² площі стіни, оптимальним методом буде звичайне приклеювання гіпсокартону. В цьому випадку втрати площі кімнати, трудовитрати і фінансові витрати - мінімальні. Але спосіб подібного роду підходить далеко не завжди.

Коли перепади висот на поверхні значні, в результаті звичайного приклеювання гіпсокартону домогтися вирівнювання стіни не вдасться. І за такої умови доводиться кріпити листи на направляючий профіль. У його ролі можуть виступати навіть звичайні дерев'яні планки. Найголовніше - підігнати їх по рівню, щоб в результаті гіпсокартонні плити могли бути закріплені без нерівностей.

Перевага другого методу вирівнювання стін за допомогою гіпсокартону полягає в тому, що під самими листами залишається достатнє місце для укладки теплоізоляційного прошарку. Але зате доводиться миритися з втратою деякої частини площі приміщення. При цьому також потрібно більше будівельних матеріалів для виконання роботи. Трудомісткість цього методу теж велика.

Остаточним етапом вирівнювання стін за допомогою гіпсокартонних листів стає шпатлювання швів між листами. Щілини, що залишаються, повинні бути заповнені шпаклівкою, а потім закриті монтажною стрічкою і ще раз прошпакльовані. Якщо є можливість, шпаклівкою можна покрити всю площу гіпсокартону, хоча принципової необхідності в цьому немає. Після додаткового ґрунтування поверхні переходять до основних оздоблювальних заходів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1563 | Додав: admin | Теги: вирівнювання стін за допомогою гіпс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]