14:14
ВВЦ перетворять на візитну картку Москви за 2 млрд доларів

Проект "будівництва століття" - реконструкції Всеросійського виставкового центру (ВВЦ) знайшов конкретні контури. Влада схвалила параметри редевелопмента історичного майданчика, а також розробили транспортну схему, яка обслуговуватиме оновлений ВВЦ. Як розповідає РБК daily, мерія Москви погодилася з будівництвом близько 700 тисяч кв. метрів парковок і комерційної нерухомості.

Обсяг нового будівництва складе 492 000 кв. метрів комерційної нерухомості (рекреаційний центр, виставковий і готельний комплекси), а також 193 тисячі кв. метрів підземних автостоянок. Комерційну зону сформують в тому числі океанаріум, аквапарк, басейн, конгрес-хол, виставкові павільйони, два готелі, роллердром, скалодром, кінозали і кілька музеїв.

Ці плани передбачається здійснити за межами історичної частини ВВЦ і його кільцевої дороги. Так, близько 380 тисяч кв. метрів забудови розташується в районі арки Південного входу і Радгоспного входу, а інша частина буде розподілена по всій території виставкового центру. У цій же зоні буде побудована основна частина парковок - 116 тисяч кв. метрів.

Остаточні обсяги стануть зрозумілі після завершення розробки обгрунтовуючих матеріалів для проекту планування, повідомили в ГУП НІіПІ Генплану Москви.

Як з'ясували чиновники, навантаження на вулично-дорожню мережу (УДС) в районі ВВЦ представлялося завищеним. Тільки 3-4% відвідувачів приїжджають сюди на особистому авто, 71% - на метро, ​​а інші добираються пішки і на громадському наземному транспорті. Приріст особистого автотранспорту після завершення будівництва складе близько 7% і буде компенсований новими парковками і розширенням вулиць Вільгельма Піка і Сільськогосподарської для громадського транспорту, вважають чиновники.

Будівництво нових об'єктів буде здійснюватися на так званих неугіддях, які входять в межі ВВЦ, але не належать до його історичної частини, розповіла РБК daily Наталія Сергуніна, віце-мер Москви по майново-земельних питаннях і голова ради директорів ДАТ "ВВЦ".

За словами Сергуніної, в історичній зоні буде тільки реставрація. Її бюджет, за найскромнішими оцінками, перевищує 500 мільйонів доларів. Знос комунікацій колишньої ВДНГ досяг 100%, а будівель - 75%, пояснює генеральний директор ДАТ "ВВЦ" Олексій Мікушко. У ході реставрації існуючих і відтворення втрачених павільйонів більшу частину території ВВЦ планується перетворити на "історичний виставковий парк", зазначають у НІіПІ Генплану.

"Незрозуміле місце"

Сукупні витрати на оновлення території ВВЦ складуть близько 2 мільярдів доларів. "Ми плануємо не тільки привести в порядок всі будівлі і пам'ятники, а й створити знакове місце в сучасній Москві, яке, безсумнівно, полюбиться москвичам і стане візитною карткою столиці", - говорить Олексій Мікушко.

Чиновники мають намір форсувати цей процес, оскільки "останнім часом ВВЦ перетворився на незрозуміле місце з незрозумілими закладами по краях", пояснює глава Мосгорспадку Олександр Кібовський. "Якщо ми три роки нічого не будемо там робити, все піде нанівець, - говорить чиновник. - В цьому об'єкті має хтось ходити, жити і дивитися за ним".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1859 | Додав: adminA | Теги: Всеросійський виставковий центр (ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]