18:33
Звукоізоляція в квартирі своїми руками

Напевно кожен житель панельної багатоповерхівки, особливо в районі жвавої траси, бажає мати тиху і затишну квартиру. Квартиру, в якій не будуть заважати сторонні звуки, які виходять від сусідів чи з вулиці. Роботи з поліпшення звукоізоляції в квартирі, дуже трудомісткі, тому виконувати їх своїми руками, заняття не з легких.

При плануванні робіт з поліпшення звукоізоляції в кімнатах, варто для початку визначитися, що ви хочете і якими ресурсами і матеріальними засобами для цього володієте. Якщо ви вважаєте, що поліпшення звукоізоляції стелі або стіни вам вистачить, то це не проблема. У даній статті ми розповімо про те, як зробити комплексну звукоізоляцію квартири.

Заходи щодо поліпшення звукоізоляції в квартирі, краще почати здійснювати з підлоги. Страшного в цьому нічого немає, тому зробити своїми руками досить не складно. Перед початком укладання звукоізоляції, вам необхідно ретельно перевірити підлогу на наявність тріщин і різних щілин. З використанням м'яких звукоізоляційних матеріалів, типу мінеральної вати забийте всі можливі отвори в підлозі.

Після того, як підготовка підлоги закінчена, необхідно переходити до укладання на неї лаг з бруса. При укладанні лаг на підлогу не буде зайвим прокласти під них спінений поліетилен (пінку). Лаги укладаються таким чином, щоб в клітинах, що утворилися між ними, могла вміститися плита звукоізолюючого матеріалу. Плити, для звукоізоляції підлоги, краще використовувати товщиною близько 45-50 мм. Після цього, дана підстава може заливатися бетонною стяжкою, або укладатися інше покриття (ДСП, фанера і т.д.). На конструкцію, можна укладати ламінат, паркет, ковролін, масивну дошку або плитку. В обов'язковому порядку, при укладанні лаг, не забувайте залишати зазор між конструкцією і стінами. Зазор повинен бути не менше 20 мм і повністю заповнений звукоізоляційним матеріалом. Такого роду конструкція звукоізоляції, гарантовано покаже свій позитивний результат у вашому домі.

Після того, як роботи зі звукоізоляцією підлоги вийшли на фінішну пряму, можна починати працювати над стінами. Поліпшення звукоізоляції стін своїми руками, виконується аналогічно заходам з дообладнання підлог. Основною відмінністю робіт з поліпшення звукоізоляції стін, є те, що для початку необхідно усунути всі можливі дефекти в покритті стіни. Всі можливі місця (прорізи розеток, стики обробки, тріщини, щілини, отвори під труби і так далі) повинні бути закладені м'яким звукоізоляційним матеріалом. У місцях, де зазори здатні змінювати свої розміри (труби зі стінами), рекомендується використовувати спеціальний еластичний герметик.

Після цього на стіни монтується збірний каркас (з металевого профілю або дерев'яних рейок). Каркас необхідно монтувати таким чином, щоб до нього згодом, можна було кріпити листи гіпсокартону. Після того, як монтаж каркаса проведений, вставляємо в отримані осередки, той же самий звукоізоляційний матеріал і закриваємо всі листами гіпсокартону.

Основним недоліком такого способу поліпшення звукоізоляції своїми руками, є неминуче зменшення житлової площі приміщення. Однак, значне поліпшення звукоізоляції, буває набагато корисніше, ніж 15 см житлового приміщення.

Після того, як підлога і стіни, повністю глушать звук, що надходить від сусідів, не варто забувати і про стелю. Як же збільшити звукоізоляцію стелі своїми руками? Одним з найпростіших, практичних і надійних способів, є монтаж натяжної стелі (натяжної, а не підвісної). Саме натяжна стеля, в даний час, є найбільш адекватним засобом боротьби з шумами, які виходять від сусідів зверху. Якщо ж ви повністю не впевнені в натяжній стелі або в тому, що шуми зверху досить значні, то на звичайну стелю для початку кріплять звукоізоляційні плити, а вже після цього натягують полотно стелі.

Не варто також забувати, що шуми проникаючі з вулиці, іноді набагато дратівливіші, ніж від сусідів. В даному випадку, вам доведеться розщедритися на придбання металопластикових вікон, а установку таких вікон можна зробити своїми руками.

Зробивши в квартирі відмінну звукоізоляцію своїми руками, ви воістину насолодитеся смаком тиші і затишку.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1489 | Додав: admin | Теги: звукоізоляція в квартирі своїми рук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]