Бітумна (гнучка) черепиця: особливості монтажу та експлуатації

Бітумна (гнучка) черепиця: особливості монтажу та експлуатації

Бітумна гнучка черепиця Уже давно в Україні при будівництві приватних будинків стали використовувати в якості покрівлі бітумну черепицю, яку ще часто називають гнучкою. Чому ж гнучка черепиця міцно займає одне з лідируючих місць при виборі матеріалу покрівлі? У чому її переваги перед іншими видами матеріалів? Спробуємо знайти відповіді на ці питання в нашому огляді.

Бітумна черепиця: переваги

Гнучка (бітумна) черепиця характеризується масою переваг перед іншими покрівельними матеріалами:

  1. основним є зовнішній вигляд покрівлі, покритої гнучкою черепицею, що забезпечується багатством колірних рішень;
  2. покрівля з гнучкої черепиці не схильна до корозії;
  3. бітумна черепиця дозволяє створювати покрівлі абсолютно будь-якої форми і складності, причому кількість відходів матеріалу не залежить від складності конструкції покрівлі;
  4. шорстка поверхня покрівлі забезпечує безпеку при сходженні снігу, виключаючи лавиноподібне його сповзання з покрівлі, що характерно, наприклад, для металочерепиці.

До недоліків м'якої черепиці можна віднести не такий об'ємний вигляд, як у інших покрівельних матеріалів, але він компенсується великою кількістю колірних рішень, за допомогою яких може бути створений додатковий об'ємний ефект покрівлі. Також дуже важливо проводити грамотний монтаж м'якої черепиці в місцях, де часті сильні вітри.

Незважаючи на те, що гнучка черепиця змінює свої пластичні властивості при зниженні температури, монтаж її можна здійснювати і на морозі. Якщо є необхідність монтажу в зимову пору року, необхідно дотримуватися кількох правил:

  1. зберігати черепицю в теплому опалювальному приміщенні, дати їй прогрітися до кімнатної температури протягом доби;
  2. наносити черепицю на покрівлю невеликими партіями, використовуючи тепловий фен для прогріву клейових смуг і ефективної склейки.

Купуйте продукцію надійних, перевірених часом виробників, і ваша покрівля буде служити довго і тільки радувати вас. Також обов'язково її монтаж довіряйте тільки справжнім професіоналам своєї справи. Завдяки їх роботі ви довгі роки зможете насолоджуватися своєю покрівлею з гнучкої черепиці.



Джерело: https://zhytlonews.com/
Категорія: Цікаві публікації | Додав: abel (10-05-2020) | Автор: Покрівельні матеріали W
Переглядів: 583 | Теги: покрівля, черепиця, дах | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]