15:25
Будівництво котеджів: плюси та мінуси

Будинок за містом - це добре. Але далеко не всі городяни можуть в силу своєї зайнятості на роботі дозволити собі виїхати жити за місто. В якості альтернативи вони вибирають заміський котедж, в якому проводять відпустку або вихідні. Головна відмінність котеджу від будинку в тому, що котедж - це будиночок невеликої житлової площі, як правило одноповерховий. Хоча часто має другий, мансардний поверх. Такі будинки прийшли до нас з Англії. Там в них історично жили малоземельні селяни-орендарі, які називалися "Коттер". Їхнє житло мало комору і невелику присадибну ділянку. Правда, в нашій країні, котеджами стали називати великі капітальні будинки. Але з часом історична справедливість все ж перемогла, і багато будівельних компаній пропонують своїм клієнтам невеликі затишні будиночки в англійському стилі.

Будівництво має деякі переваги перед покупкою готового будинку:

  • Вибір ділянки, на якій буде побудовано будиночок. Купуючи вже готовий котедж, ви в деякому розумінні позбавляйтеся всієї свободи вибору місця.
  • Економія коштів. Будувати завжди трохи дешевше, ніж купувати, хоча і значно довше.
  • Можливість поетапного фінансування проекту.
  • Можливість втілити в дизайні свої побажання та ідеї, а також вносити корективи під час будівництва.
  • Під час будівництва завжди можна передбачити і залишити можливість для розширення або перепланування житла в майбутньому.

Будівництво котеджів можна здійснювати трьома шляхами:

  1. Будувати особисто, тобто своїми руками. В даний час цей спосіб хоч рідко але зустрічається. Він вимагає наявність не тільки грошей на матеріали, вільного часу, а й спеціальних знань і навичок. При наявності таких, позитивним моментом буде суттєва економія коштів на оплату праці робітникам.
  2. Для будівництва можна залучити, так званих, "шабашників". Так, вони обходяться дешевше послуг будівельних компаній і деякі з них є першокласними фахівцями. Але існує небезпека найняти недобросовісних робітників, а то й зовсім шахраїв. Крім того, все одно доведеться багато часу проводити на об'єкті для контролю всього процесу і витрат будівельних та оздоблювальних матеріалів.
  3. Звернутися до професіоналів. Спектр послуг, що надаються будівельними компаніями, охоплює весь процес будівництва: від проектування і погодження необхідних документів до облагородження прилеглої території та прибирання сміття після себе. Таким чином, побудувати котедж, звернувшись в будівельну компанію, хоч і вийде трохи дорожче, але зате потім залишиться тільки прийняти роботу і в'їхати в новий будинок.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1813 | Додав: abel | Теги: переваги котеджів, Будівництво котеджів, побудувати котедж, купити котедж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]