17:49
Як правильно укласти плитку на стіну

Укладка плитки - це один з тих етапів ремонту, який рідко господарі вирішуються робити самостійно. Тому що складно домогтися бажаного результату і легко зіпсувати дорогі матеріали. Якщо хочеться спробувати цю справу, потрібно знати важливі нюанси.

Для того, щоб найкрасивіша плитка радувала око довгі роки, потрібно знати деякі важливі моменти про її укладку. Причому такі знання знадобляться і тим, хто вирішить самостійно спробувати свої сили в такій роботі, і тим, хто захоче проконтролювати процес кладки у виконанні майстра.

Найпершим етапом цієї справи вважається планування. Необхідно розмітити стіну відповідно до майбутніх ліній з плиток. Природно, в цьому процесі важливо зробити все якомога рівніше без перекосів. Інакше й плитка буде потім лежати нерівно.

Як вибрати керамічну плитку

До речі, необхідно враховувати, що ширина між лініями розмітки повинна включати в себе не тільки розмір плитки, але і ширину шва. Про це часто забувають початківці будівельники, так як шви дуже непомітні, але "з'їдають" досить багато відстані.

Після того, як стіна розмічена, приступають до нанесення плиткового клею. Звичайно, будемо вважати, що підстава для цього заздалегідь підготовлена - вона має бути чистою, рівною і сухою.

Вирівнювання стін під плитку

Щоб полегшити та прискорити процес роботи, необхідно завчасно купити всі необхідні інструменти та витратні матеріали. Наприклад, клей наносять за допомогою спеціального шпателя, що має квадратні зубці. При цьому доведеться потренуватися, щоб брати не надто багато, але й не занадто мало клеючої речовини. Що стосується вибору шпателя, то його зазвичай купують під плитку: ширина його зубця повинна бути на один розмір менше від товщини плитки.

Клей наносять не на всю стіну відразу, а на невелику ділянку. Наприклад, на один квадратний метр. Інакше він просто висохне, до того, як майстер покладе плитку.

Кладку починають зазвичай з нижнього горизонтального ряду, поступово піднімаючись вгору. Після того, як кожен елемент прикладений до місця його розташування, необхідно легенько придавити плитку руками, однак не застосовуючи сили. Це необхідно для того, щоб вийшли надлишки клею, але не допускаючи пошкодження виробу. Для великих елементів використовується спеціальний гумовий молоточок — киянка.

Під час укладання плитки варто пам'ятати про лінії, які були розкреслені на першому етапі. Вони виступають в якості орієнтира, який підказує, чи рівно кладеться плитка.

Нарешті, варто згадати і про шви між рядами. Вони будуть однаковими, якщо використовувати спеціальні дистанційні хрестики. Такі вироби просто вставляють у зазори між плитками, а потім до них підтискають кожен елемент. Тоді шов будуть рівними і однаковими.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1489 | Додав: abel | Теги: як правильно укладати плитку, укладка плитки, плитка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]