10:40
Як вибрати меблі для спальні: поради

Спальня - це завжди особливе місце в квартирі. Хочеться почувати там себе затишно і спокійно, адже саме в спальні ми занурюємося в чарівний світ снів і своїх думок. Третину свого життя людина може проводити уві сні, і, звичайно ж, хочеться спати в комфортних умовах. І не слід забувати, що здоровий і хороший сон - основа нашого самопочуття і настрою на цілий день. Найголовніше - щоб вам подобався дизайн вашої спальні, без цього нікуди.

Особливе місце в спальні, зрозуміло, буде займати ліжко. Вони існують всіх можливих видів і форм. Але головне - воно повинно бути міцним, зручним і красивим, і найважливіше - подобатися вам. Але мало придбати саме ліжко, особливу увагу слід приділити і вибору матраца. Особливо м'який або жорсткий - це вже залежить від ваших особистих переваг. Але якщо ви стежите за поставою і здоров'ям в цілому, то напевно знаєте, що існують і ортопедичні матраци, які будуть підтримувати форму вашого тіла під час сну.

Дуже зручно використовувати приліжкові тумбочки або столики - таким чином, необхідні речі на зразок книжки, будильника або склянки з водою завжди будуть у вас під рукою, і вам не доведеться кожного разу вставати. Крім того, такий столик і ліжко можуть бути виконані в єдиному стилі. Якщо вам хочеться домогтися однаковості, то можна придбати готовий меблевий комплект.

Відтінки кольорів для спальні краще вибирати нейтральні, ніж яскраві і кричущі. Любителі цікавих речей можуть сміливо обзавестися ширмою в спальні. За декоративною перегородкою завжди можна заховати що-небудь, не призначене для очей ваших гостей. Але крім усього іншого, мобільні екрани в складеному вигляді займають вкрай мало місця і можуть бути гарною прикрасою вашого інтер'єру. Легкі, витончені ширми і перегородки в узголів'я вашого ліжка неодмінно будуть радувати вас день у день.

Напевно ви чули про те, що розташовувати ліжко не слід таким чином, щоб людина під час сну була ногами вперед. Такі ж поради стосуються і наявності великих дзеркал в спальнях. Звичайно, це частково є забобонами, так що дотримуватися цих правил чи ні - вже особиста справа кожної людини.

Любителі старовинних та антикварних меблів можуть обставити свою спальню комодом з безліччю ящиків для білизни або навіть скринею. Освітлення так само має бути приємним. Помірне світло може створювати особливу атмосферу у вашій спальні. Дрібниці і невеликі предмети теж грають важливе значення. Якщо вам подобаються кімнатні квіти, то не відмовляйте собі в задоволенні помилуватися на них зайвий раз.

Не важливо, якою буде ваша спальня. Важливо те, щоб вам було в ній комфортно проводити чимало часу і відпочивати з користю для організму.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1488 | Додав: abel | Теги: спальня, якоблаштувати спальню | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]