13:31
Монтаж підвісної стелі своїми руками

Зробити ремонт своїми руками - це завжди цікаво, це джерело гарного настрою і зближення всієї родини. Якщо нічого не виходить, можна, звичайно, запросити майстра, він візьме гроші, все зробить, а вам залишиться тільки милуватися результатом. Половина сімей так і робить, особливо якщо чоловік сильно зайнятий або жінка одна. Але друга половина воліє робити все самостійно, самоутверджуватися таким чином, відчуваючи себе самостійним, творцем.

Звичайно, якщо ремонтувати кімнати - то тільки повністю. Перед цим варто визначитися з можливими різновидами стель. Якщо ви зупинилися саме на підвісних стелях, то тоді вам сюди.

В даному випадку, ми розповімо і покажемо, як робити монтаж підвісних стель своїми руками. Для монтажу підвісної стелі обов'язково знадобиться, металевий профіль і гіпсокартон, який легкий, екологічний, і є слухняним матеріалом навіть в руках майстра-початківця.

Для монтажу підвісної стелі в звичайній кімнаті, можна купити полегшений 9,5 міліметровий гіпсокартон, а от у ванну кімнату краще купувати спеціальний, вологостійкий, який легко відрізнити за зеленим кольором плит.

Крім того, знадобиться рулетка, будівельний рівень, дриль і шуруповерт, пила, металопрофіль, шурупи-саморізи та дюбелі, хрестоподібні з'єднувачі й металеві підвіси, шпаклівка і шпатель, а також наждачний папір (краще дрібнозернистий).

Спочатку потрібно виміряти всю стелю і за допомогою рулетки зазначити, на якій відстані від основної стелі буде кріпитися підвісна. За тим за допомогою рівня зробити відмітки на всіх стінах і з'єднати їх лініями, за якими буде проходити направляючий профіль.

Звичайно, ремонт стель - справа нелегка, тому слід запастися терпінням. Після того, як лінії проведені, потрібно відміряти направляючий металопрофіль потрібної довжини і прикріпити його саморізами. Після цього буде потрібно зібрати каркас. Краще це робити з помічником. Стійкові профілі прокладаються стелею за допомогою саморізів. Фіксуємо конструкцію за допомогою підвісів. Для цього їх потрібно прикріпити до стелі, а потім до профілів на відстані сорока сантиметрів.

Гіпсокартонні плити ріжуться і кріпляться на металопрофілі уздовж кімнати саморізами, занурюючи їх капелюшки в гіпсокартон як мінімум на один міліметр. Одночасно з цим прокладається проводка для освітлення, ізольована в гофрорукав. Місця розташування світильників відмічаємо на поверхні гіпсокартону і вирізаємо отвори перфоратором. Потім місця, де стикуються плити, потрібно закласти шпаклівкою. Щоб шви не тріскалися, їх потрібно пропрацювати армуючою сіткою, яка топиться в шпаклівці. Після того, як перший шар шпаклівки висох, поверхню потрібно обробити вдруге, а після висихання зачистити наждачкою або якою-небудь спеціальною шлифовочною теркою.

Самий останній етап - оздоблення. Плити можна пофарбувати, поклеїти на них плівку або шпалери. Але не варто робити монтаж підвісних стель - своєї першої самостійної роботи вдома. Можна почати з чогось простішого, хоча б поклеїти шпалери, а вже потім задуматися про більш складний ремонт. І хто знає, якщо все буде відмінно виходити, можна буде задуматися і про зміну професії!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1602 | Додав: abel | Теги: підвісна стеля, підвісні стелі, стелі своїми руками, Монтаж підвісної стелі своїми рукам, монтаж підвісної стелі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]