20:55
Організовуємо офіс в форматі Open Space

Організовуємо офіс в форматі Open Space

Open Space - це західна тенденція в оформленні офісних приміщень, яка стає все більш популярною в Україні. Головною умовою є просторе приміщення, в якому розмістяться відразу всі (або майже всі) співробітники. Більше не потрібно розділяти велику площу на кабінети і коридори - і мова навіть не в моді, а в раціональності.

Відкритий простір: що це і які у нього переваги

Open Space - це відмінний спосіб економії на оренді і дієвий метод зміцнення зв'язків в колективі. У відкритому просторі люди краще знайомляться, швидше знаходять спільну мову і раціонально використовують час на взаємодію. Крім того, менеджер і керівник відділу знаходяться поруч зі своїми підлеглими - це не тільки зміцнює командний дух, а й сприяє впровадженню конструктивних моделей управління.

Коли краще відмовитися від оформлення офісу за принципом Open Space

Найголовніше - враховувати специфіку компанії. Далеко не всім підійде впровадження західної тенденції в свій офіс. Якщо робота рядового співробітника пов'язана з постійною комунікацією - неважливо в телефонному режимі або в режимі реального часу - від Open Space варто відмовитися.

Що повинно виділятися?

Кабінет керівника, переговорна і кухня повинні бути відокремлені. Начальнику зовсім не обов'язково бути присутнім в загальному залі, до того ж, важливо зберігати статус. Переговорна - це необхідне місце, де можна обговорити робочі питання нікому не заважаючи і без зайвих вух. А кухня - це рекреаційна зона, тому і за призначенням вона повинна бути окремою від робочого простору.

Найголовніше

Базовий комплект кожного співробітника - це офісний стіл, стілець і тумба. Це мінімальний набір офісних меблів, який задовольняє стандартні питання - робочу зону і місце для зберігання речей.

Офісна шафа для документів

Ключовим елементом офісу Open Space є офісна шафа для документів. Вона виконує важливу місію зонування. Ці меблі - не тільки місце для зберігання речей, а й перегородка між співробітниками. Як би не було важливо працювати разом, необхідність особистого простору ніхто не відміняв.

Суто особисте

Офісна тумба - це обов'язкова умова Open Space. Саме цей предмет, також як і письмовий стіл, призначений для індивідуального користування. У тумбі співробітник може зберігати свої речі, які не варто виставляти на показ.

Тумби також мають бути у своєму розпорядженні в легкодоступних місцях. На них часто зберігається техніка і речі загального користування.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1206 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]