09:43
Самостійне утеплення дерев'яного будинку

Не варто думати, що утеплення дерев'яного будинку вам не під силу, що обов'язково потрібно кликати на допомогу фахівців, - це не так, з цим ви можете впоратися самостійно. Утеплювати дерев'яний будинок обов'язково, так як, це допоможе вам зберегти тепло в будинку і заощадити на витратах на його обігрів. Утеплення дерев'яного будинку можна розділити на два види, це зовнішнє утеплення і внутрішнє. Найкращим і ефективним буде, так зване комплексне утеплення, а це якраз використання двох видів утеплення, внутрішнього і зовнішнього. Утеплення потрібно здійснювати не тільки, стін, стель і підлог, а так само дверей вікон і так далі.

Утеплення стелі в дерев'яному будинку, необхідно починати з забивання всіх дір і щілин, які сприяють втраті тепла. Потім необхідно провести утеплення даху, для цього вам підійде пінополістирол, ековата, мінеральна вата. Слід пам'ятати, що товщина утеплювача для даху не повинна бути менше 15см.

Двері та вікна так само повинні герметично закриватися і не допускати втрат дорогоцінного тепла. Тому, якщо вони дуже старі і їх складно ущільнити і утеплити, за допомогою спеціального поролонового утеплювача на клейкій основі, кращим варіантом, звичайно, буде заміна.

Тепер можна продовжувати утеплення далі. Далі приступимо до ліквідації дір і щілин безпосередньо між дерев'яними брусами і кутами будинку. Найефективнішим способом утеплення дерев'яного будинку зовні, є утеплення за допомогою сучасної вентильованої фасадної системи. Для цього весь фасад дерев'яного будинку потрібно покрити латами, для якої можна використовувати вертикально закріплені бруси. При закріпленні брусів слід дотримуватися рівномірної відстані, приблизно в половину метра. Після проведення всіх вище перерахованих робіт, можна приступати до закріплення за допомогою дюбелів на обрешітку, утеплювального матеріалу. Пам'ятайте що для більш ефективного утеплення, потрібно залишати зазор, між утеплювачем і стіною. Наступним етапом зовнішнього утеплення дерев'яного будинку, буде нанесення гідробар'єра. А тільки після цього можна приступати до облицювання фасаду.

Для внутрішнього утеплення, можна використовувати мінеральну вату або банальний пінопласт, який можна просто закріпити на поверхні, потім нанести спеціальну сітку для штукатурки і обштукатурити.

Головне, в утепленні дерев'яного будинку, не перестаратися, потрібно в обов'язковому порядку залишати канали для повітря, це необхідно для того щоб уникнути скупчування конденсату, який приведе до псування і зниження ефективності утеплювача, а так само може початися гниття дерева.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1376 | Додав: abel | Теги: утеплення дерев'яного будинку, дерев'яний будинок, утеплення будинку, Самостійне утеплення дерев'яного бу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]