20:36
Стяжка підлоги у ванній кімнаті

Багато хто, проводячи ремонтні роботи у ванній, починає замислюватися про те, чи потрібна стяжка підлоги в цій кімнаті. Відповідь однозначна - стяжка потрібна. Особливо, якщо розмова йде про новобудови. Практично в жодній з них немає нормальної рівної підлоги у ванній. Тому і виникає необхідність провести стяжку.

У цьому питанні допоможуть приватні майстри з ремонту ванної або ваші золоті руки. Стяжка дозволяє вивести рівень підлоги на потрібні позначки. Особливо вона актуальна в старих або цегляних будинках, коли стара зіпсувалася, відшарувалася від плит перекриття. Найкраще видалити дефектну і покласти нову.

Також стяжка потрібна при переплануванні, коли ванне приміщення збільшено за допомогою демонтажу перегородки. У такому випадку виникає необхідність вирівнювати всю підлогу під один рівень. Це потрібно буде зробити, якщо ухвалено рішення провести водяний підігрів підлоги. Після монтажу каналізаційних і водопровідних труб слід заливати підлогу. Що стосується інших випадків, що не згадані вище, то такі ремонтні роботи можна вважати втратою часу і фінансових коштів. Перед тим, як укладати підлогове покриття необхідно почекати мінімум 14 днів. Цей час потрібний на те, щоб пішла зайва волога, і вистоялася підлога. Перед тим, як виконувати ці ремонтні роботи рекомендується зробити наступне:

  • перед заливкою необхідно провести гідроізоляцію ванної. На її виконання використовується покладений внахлест руберойд. Він повинен заходити на стіни не більше ніж на 15 сантиметрів. На замазку швів використовується розведений або розтоплений гудрон (мастика).
  • крім цього повинна бути виконана пароізоляція ванною. Це можна зробити за допомогою пароізоляційних матеріалів. Найкраще прокласти шар, як можна товщі. Тільки тоді буде забезпечена якісна ізоляція.

Але в основному, описані вище роботи, проводяться, коли виконується будівництво будинку. Хоча на багатьох сайтах в інтернеті пишеться про те, що їх рекомендується застосовувати в ремонтних роботах. У ванній кімнаті слід забезпечити хорошу вентиляцію. У панельному будинку найкраще взяти спеціальні суміші. Вони забезпечують якісне схоплювання матеріалу з бетонною поверхнею. Потрібно дуже ретельно закладати всі тріщини і вибоїни. Тоді під час ремонту потрібно зовсім мало плиткового клею. Приблизно, таким чином, може бути проведений якісний ремонт ванної.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1630 | Додав: abel | Теги: підлога у ванній, стяжка, стяжка підлоги у ванній, Стяжка підлоги у ванній кімнаті, стяжка підлоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]