11:47
Вибираємо ворота для присадибної ділянки

Вибір міцних, надійних і по можливості недорогих воріт може становити певну проблему для власника дачі. Зараз спостерігається така велика пропозиція автоматичних воріт, що аж ніяк не кожна людина здатна правильно ухвалити рішення відносно різних типів воріт, які продаються на вітчизняному ринку.

Найпопулярнішими були і залишаються розсувні ворота, які виготовляються з потужних куточків і листової сталі товщиною до 3 мм. Щоб сталь якомога міцніше трималася за сталевий каркас, цілком і повністю зварений з металевих куточків перетином до 65 мм, використовується електричне зварювання. Зрештою, якість орних воріт виявиться на самому високому рівні.

Якщо на прилеглу територію періодично будуть заїжджати не тільки легкові, але і вантажні автомобілі, варто звернути увагу на розсувні ворота, які відсуваються в сторону за допомогою потужного електродвигуна або шлагбаум. Самі ворота при цьому мають сталеві ролики, які і їздять сталевими рейками. Такий підхід - використання електрики і рейок - дозволяє успішно експлуатувати навіть найважчі розсувні ворота, що мають товщину листової сталі більше 2 мм! Для полегшення конструкції розумно звернути увагу на листи з профнастилу, які мають товщину не більше 0,5 мм, фарбуванні надійною акриловою фарбою, здатною протистояти самим жорстким кліматичним впливам. І якщо брати до уваги, що листи профнастилу коштують відносно недорого, то собівартість розсувних воріт з даного виду матеріалу виявиться на найнижчому рівні.

Для тих господарів дач, у яких на балансі є теплий гараж, відмінним рішенням може виявиться установка секційних воріт, які цілком і повністю виготовляються з надійних і практичних сендвіч-паналей. Такий підхід дозволяє максимально утримувати тепло всередині утепленого гаража. До плюсів секційних воріт потрібно віднести головний фактор - можливість їхнього відкриття, не виходячи з автомобіля. Водієві достатньо натиснути на портативний пульт ДУ, як секційні ворота почнуть автоматично відкриватися. І далі вони також самі закриються за допомогою електродвигуна. Звичайно, деякі потенційні покупці можуть подумати, що такі ворота виявляться заблокованими, як тільки відключиться електрика. Але виробники знайшли вихід - встановили спеціальні торсіонні пружини, завдяки яким секційні ворота можна відкрити вручну за допомогою спеціальної ручки, встановленої безпосередньо на одній з сендвіч-панелей.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1311 | Додав: abel | Теги: розсувні ворота, недорогі ворота, Ворота, секційні ворота | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]