15:16
Кухня в хрущовці: як облаштувати

Кухня звичайно самий обжитий куточок у будинку, але звичайна хрущовка відводить їй дуже обмежений простір. При виборі кухонного комплекту через це допускаються деякі обмеження, але при великій різноманітності сучасних моделей, меблі для цього приміщення можуть стати шиком в інтер'єрі.

Якщо оформити приміщення і вибрати меблі в білому кольорі, то таке дизайнерське рішення дозволить візуально розширити простір. Навіть крихітна кухня здатна бути як функціональною, так і парадною частиною квартири. Скляний стіл, легкі стільці, чорно-білі меблі з помаранчевими вставками - вузьке коло кухонного простору буде виглядати сучасно і стильно.

Комплект модульних меблів для маленької кухні з вбудованою побутовою технікою зробить користування цим приміщенням зручним і функціональним. За такої моделі кухонних меблів варильна поверхня може бути двухкамфорочна або чотирьохкамфорна. Модель столу включає два невеликих ящика для кухонного приладдя і столових приладів, місце для великого посуду, а спеціальне відділення, закрите дверкою, приховає контейнери з крупами або побутову техніку.

Переобладнання кухонь малометражних квартир ведеться шляхом використання трансформованих елементів: поворотні секції, відкидні столи. У невеликих за площею кухнях цікавим і ефективним засобом може стати влаштування полиць у верхній зоні. Їх можна розміщувати поперек віконного отвору або уздовж стін, де їх доповнить декоративне скло, зелень. Зручною буде і полка в середній частині кухні.

Меблі для маленької кухоньки краще робити під замовлення, і кімнатний простір буде використано функціонально. Щоб пом'якшити прямі форми кухонної гарнітура, скоротивши зайняте під неї місце, можна замовити куточок округлої форми і круглий стіл. Меблі зі світлою верхньою частиною візуально полегшить всю комбінацію стелажів.

Поворот обладнання уздовж стіни змушує задуматися про конструкції кутового елемента. Конструкції кутових меблів мають наступні варіанти: розміщення в кутку шафи, плити або мийки. Підійде модель, верхні шафи якої розміщуються в один ряд, а витяжка розташовується на іншій стіні. Ці шафи можна повісити в такому порядку, який дозволяє кухонний простір. Поруч з тумбою під мийку можна помістити кухонний модуль під духову шафу, а його поверхня буде використовуватися як робоча зона. Також можна шафу з нішею під СВЧ розташувати не в кутку, а з краю - все залежить від уподобань господарів.

Якщо і матеріали для обробки кухні будуть узгоджені між собою, тоді місце збору всіх домочадців буде функціональним, декоративним і затишним.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1573 | Додав: abel | Теги: кухня, хрущовка, дизайн кухні в хрущовці, Кухня в хрущовці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]